Ventilationsrengöring

Hemma i villan på Hisingen var det inspektion av rökkanalen från öppna spisen. Samtidigt rengjordes ventilationskanalen i köket.

Ventilationskanalen har underhållits vart tionde år, men det är nu mer än 20 år sedan så jag tycker att det var dags att få den rengjord igen, säger sotaren!

  När rökgasinspektionen var klar upptäckte sotaren att det fanns mycket sot i ventilationskanalen. 

 – Det fanns mycket damm och smuts när man tog bort gallret på ena sidan av ventilationskammaren. Jag misstänker att den här ventilationsrengöringen görs för sällan, säger han.

   Vi satte upp en fläktkåpa över spisen innan vi började. 

  Enligt Tommy är ventilationsrengöring särskilt viktigt om man har husdjur eftersom de fäller hår hela tiden och nu när detta är avklarat så tänkte jag att ni säkert är intresserade av att vända er till företaget Göteborgs Sotningsdistrikt eftersom denna hjälp kan behövas.

 Ventilationskanalen såg fantastisk ut efter att sotaren var klara. Det fanns knappt något damm kvar, Det är spännande att se vilken effekt ventilationsrengöring kan ha.

Det är oerhört viktigt att hålla ventilationen ren, särskilt om det finns allergier hemma, citerar jag sotaren. Att rengöra ventilationen gör en enorm skillnad.

– Min farbror lider av allergier och han blev bättre direkt efter att ventilationen rengjordes åt honom förra året. Han mår mycket bättre nu; han sover bättre och hans astma har förbättrats. Så nu vet ni att detta företag hjälper till i Göteborg och det känns så bra att få skriva ett par ord om ventilationsrengöring i Göteborg, hej på er och väl mött i morgon och ha det gött nu!